Presentada la Càtedra UB Fundació Cassià Just-Cuina Justa d’Integració de Persones amb Discapacitat

El Rectorat de la Universitat de Barcelona ha sigut l’escenari on aquest 30 de maig s’ha presentat la Càtedra UB Fundació Cassià Just-Cuina Justa d’Integració de Persones amb Discapacitat. La presentació l’ha encapçalada el Dr. Joan Guàrdia, rector de la UB, i ha comptat amb la intervenció de Josep Lluís Cleries, president de la Fundació Cassià Just-Cuina Justa.

La importància d’aquesta càtedra és que ha de permetre formar, sensibilitzar, investigar i transferir coneixement de manera recíproca entre la institució acadèmica i la Fundació Cassià Just-Cuina Justa per facilitar la incorporació de les persones amb fragilitat mental a l’entorn laboral i social.

Aquesta càtedra es concreta, per exemple, amb la creació d’una guia de bones pràctiques inclusives de persones amb discapacitat en l’entorn de la universitat; la preparació del procés d’adaptació de les proves per accedir al cos d’auxiliar de serveis de la universitat per al col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual; cursos específics; o premis per a Treballs Finals de Grau, de Màster i Tesis doctorals que promoguin la sensibilització o la integració de persones amb discapacitat.

A més a més, es continuarà impartint el diploma superior universitari en Atenció a Usuaris, Ciutadans, i Clients adreçat a joves amb discapacitat intel·lectual per tal de millorar la incorporació del col·lectiu al mercat laboral; s’organitzarà un campus d’estiu adreçat a joves amb discapacitat intel·lectual, o es promourà un programa de mobilitat Erasmus específic.

Per a Josep Lluís Cleries, “la importància de comptar amb una càtedra que promogui la recerca, la innovació i la transferència de coneixement entre la universitat i la nostra entitat és cabdal, i segur que serà un instrument útil per seguir millorant constantment la tasca d’inclusió social per a persones amb fragilitat mental que impulsem”.

Aquesta Càtedra la fomenta la Fundació Cassià Just-Cuina Justa junt amb la Fundació FIATC i l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI-UB).