LA FUNDACIÓ
CASSIÀ JUST

“Hem anat forjant un concepte renovat de fer feina amb col·lectius fràgils, i hem obtingut resultats excel·lents: ser competitius de portes enfora i en canvi, de portes endins promoure l’enteniment d’humanitat i tolerància cap a les persones que tenim confiades”

Cassià Maria Just
Abat Emèrit de Montserrat, fundador de la Fundació Cassià Just

La nostra ànima

La Fundació Cassià Just neix el 1994 com a iniciativa d’un grup de professionals de la salut mental, l’acció social i l’educació amb la missió de generar riquesa humana i material, mitjançant la creació d’oportunitats socials i laborals, per a les persones amb fragilitat (malaltia mental i/o exclusió social), que volen gaudir també d’una vida normalitzada.

Creiem que la millor manera d’integrar les persones amb dificultats és la via del treball. Per això som un centre especial de treball i vam crear el nostre principal instrument, Cuina Justa la nostra empresa d’economia social sostenible, que mitjançant la gastronomia ofereix llocs dignes de feina i impulsa la generació del canvi social.

Valors

Qualitat en el persones Qualitat en el producte Marca solidària

Missió

Promoure el treball digne i la inserció social de persones amb fragilitats, mitjançant l’empresa d’economia social Cuina Justa, especialitzada en solucions gastronòmiques.

Visió

Ser un referent social i solidari, que inclou les fragilitats humanes al treball, amb uns serveis i productes alimentaris de qualitat.

Inserció sociolaboral

L’experiència d’inserció a Cuina Justa aborda amb èxit la professionalització, l’habilitació, la capacitació i la millora de l’ocupabilitat respectant les particularitats.

Les diferents línies de treball estan formades per equips heterogenis que faciliten la inclusió de tots els nostres treballadors i  col·laboren fent front a les dificultats en l’obtenció i/o manteniment d’una feina.

La trajectòria de l’entitat en la inserció sociolaboral de persones amb fragilitats ens dona com a resultat avui dia una xarxa de connexió amb el territori, entitats i agents de rellevància.

Així mateix ens ha permès realitzar aliances estratègiques amb altres empreses i entitats, cosa que ens permet consolidar unes vies d’ocupació i inclusió social més sòlides.

Recerca i investigació

La Fundació Cassià Just va néixer com a conseqüència de l’interès per les persones en risc d’exclusió, en la línia de la recerca de les fragilitats i les heterogeneïtats que produeix la societat actual i amb la següent missió: combatre l’estigmatització de la malaltia mental i les desigualtats socials, sota la tesi que fer treballadors té impacte en l’habilitació i recuperació de les fragilitats humanes.

Programes socials i activitats sociosanitaries

Hem dissenyat observatoris i dispositius d’investigació en diferents àmbits (família, adolescència i comunitat) que ens permeten analitzar i construir respostes davant les pròpies dificultats.

Els programes i accions sociosanitàries que desenvolupa la Fundació estan orientats a la combinació de prevenció i atenció, respectant la llibertat i el dret de la persona a decidir lliurement. I com el concepte tenir cura i vida bona suposa anar més enllà del camp purament laboral, necessàriament implica també el desenvolupament i la creació de dispositius que van des de l’àmbit prelaboral i postlaboral, passant per l’oci i el temps lliure, fins a l’assistència i orientació dels treballadors i les seves famílies.

Totes les activitats desenvolupades a través de la Fundació Cassià Just gaudeixen de l’acompanyament sociolaboral o sociosanitari necessari, format per un equip multidisciplinari que orienta en la construcció d’una resposta particular davant les pròpies dificultats.

Empresa d’economía social

Mitjançant Cuina Justa, l’empresa d’economia social de la Fundació Cassià Just, es comercialitzen els productes i serveis que es produeixen als diferents lineals de producció del centre especial de treball: gestió de menjadors, elaboració de menús per empreses i escoles, càterings per a esdeveniments i productes de V Gamma (sandvitxos, entrepans i amanides) per a empreses de restauració i hostaleria, companyies, aèries, etc.

La filosofia per a la gastronomia és única, cuina social, artesana i saludable per oferir oportunitats laborals a persones amb fragilitats (mental o exclusió social).

Generació d’aliances

La possibilitat de realitzar conjuntament projectes d’inserció sociolaboral a les instal·lacions d’altres empreses i entitats, ens ha permès realitzar aliances estratègiques, consolidant unes vies d’ocupació i inclusió social més sòlides i sostenibles.

Patronat

Fundació Cassià Just

Josep Lluís Cleries i Gonzàlez

President

Abadia de Nostra Senyora de Montserrat. Representada P. Sebastià M. Bardolet i Pujol

Vicepresident

Consell Comarcal
Baix Llobregat

Vocal

Enric Trias

Vocal

Jaume Bosch Mestre

Vocal

Josep Miarnau

Vocal

Francesc Fernández Ontiveros

Vocal

Ignasi Rafel

Vocal

Montse Solsona

Vocal

Maria Àngels Campderròs

Vocal

Raimon Bergós

Secretari

Antics membres del patronat

Cassià Maria Just · Joan Rigol · Francesc Vilà · Roser Corbella · Mercè Òdena · Bru Rovira · Joan Bernal · Marc Serer · Xavier Balaguer ·
Montserrat Palau · Jaume Bosch Pugès · Jaume Pujades · Joan Masjoan · Marius Rubiralta · Immaculada Cardona · Joaquim Colomina ·
Albert Saez

Ctra Sta Creu de Calafell, 106
08830 Sant Boi de Llobregat
(Barcelona)