25+2 Aniversari

NdP
Barcelona, 23 de setembre de 2022
. La Fundació Cassià Just i la seva empresa d’economia social Cuina Justa han organitzat al Paranimf de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona un acte institucional de celebració del seu 25+2è aniversari, en què la professora Begoña Román, Doctora en Filosofia, i l’escriptor Andy Trias Trueta han ofert un diàleg sobre la importància de les oportunitats i la incorporació de persones amb fragilitat al món laboral.

En aquest sentit, Violant Cervera, consellera de Drets Socials del govern de la Generalitat de Catalunya, ha destacat que “la tasca de la Fundació Cassià Just és un excel·lent canvi per a la normalització social de les persones més fràgils” alhora que ha remarcat que les taxes d’incorporació de personal amb diversitat encara són molt baixes. Així, també ha apuntat que l’entitat “ha posat al centre la gent” i que ofereix oportunitats i dignifica la persona alhora que s’ofereixen productes de qualitat.

  1. Manel Gasch, Abat de Montserrat, també ha participat en l’esdeveniment i ha ressaltat que des del principi la Fundació Cassià Just ha treballat perquè tothom tingui les mateixes oportunitats i ha agraït la vinculació del nom de l’abat Cassià Maria Just a la solidaritat i l’ajuda social.

Per la seva banda, Josep Lluís Cleries, president del Patronat de la Fundació, ha explicat que en un aniversari “és ideal mirar enrere i veure si s’ha complert el projecte, però també per mirar endavant i projectar la Fundació per a 25 anys més”. Així mateix, ha incidit en la necessitat d’oferir oportunitats a les persones amb capacitats diferents.

Lluïsa Moret, Diputada de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, on té la seu la Fundació Cassià Just i Cuina Justa, ha remarcat que “és un orgull i un reconeixement participar en aquesta celebració” alhora que ha destacat que el projecte és “un exemple i un referent” per a la ciutadania i el país.

Diàleg Román-Trias

Així mateix, Begoña Román, Doctora en Filosofia, i Andy Trias Trueta, conferenciant i escriptor, han mantingut un diàleg en què han destacat la importància d’una ètica social per oferir oportunitats a tots. Així, han valorat la tasca dels centres especials de treball i Andy Trias ha explicat la seva experiència en què des del primer moment va esforçar-se per tenir una vida econòmicament independent per ser realment independent. Ambdós han destacat la importància de l’aposta de la societat i les empreses perquè ofereixin oportunitats a les persones amb fragilitat i han fet una crida per aconseguir expandir el projecte.

La celebració ha acabat amb un concert especial de l’Escolania de Montserrat, que ha interpretat diverses peces i que han captivat els assistents que han omplert el Paranimf de la Universitat de Barcelona.